• ۲۱ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۲
  • کد خبر: 46986
نفت

آژانس بین المللی انرژی عقیده دارد بهبود تقاضای نفت در ۲۰۲۱ آهسته‌تر از حد انتظار و برابر با ۵.۷ میلیون بشکه در روز خواهد بود. تحلیلگران اس پی گلوبال پلتس سطح تقاضا را ۵.۳ میلیون بشکه در روز پیش‌بینی کرده‌اند.

به گزارش «کالاخبر» به نقل از خبرگزاری تسنیم، کاهش شگفت انگیز تولید نفت عربستان و خوش‌بینی نسبت به واکسیناسیون کرونا در سراسر جهان باعث افزایش قیمت نفت شده ولی خبر همه‌گیری نوع جدید ویروس کرونا به دورنمای بهبود تقاضا در اروپا آسیب رسانده است. در حال حاضر بزرگترین سوال برای تحلیلگران این است که در ۲۰۲۱ چه اتفاقی برای بازارهای نفت می‌افتد؟

آژانس بین المللی انرژی عقیده دارد بهبود تقاضای نفت در ۲۰۲۱ آهسته‌تر از حد انتظار خواهد بود. این آژانس پیش بینی خود از تقاضای نفت را ۱۷۰ هزار بشکه در روز پایین آورده و ۵.۷ میلیون بشکه در روز اعلام کرده است. خبر قرنطینه‌های جدید در اروپا تقاضا در بخش حمل و نقل را پایین می‌آورد و وضع محدودیت‌های جدید پرواز از طرف انگلیس، تقاضا برای سوخت هواپیما را هم تحت فشار بیشتری قرار می‌دهد. در واقع، طبق گزارش آژانس بین المللی انرژی، ۸۰ درصد از کاهش مصرف سوخت در ۲۰۲۱ نسبت به سطح ۲۰۱۹ مربوط به مصرف پایین سوخت هواپیما خواهد بود. تحلیلگران اس پی گلوبال پلتس عقیده دارند تقاضا ۲.۴ میلیون بشکه در روز کمتر از سطح ۲۰۱۹ و برابر با ۵.۳ میلیون بشکه در روز خواهد بود.

تحلیلگران همچنین اشاره می‌کنند ذخایر شناور نفت در دریای شمال و اروپا رو به افزایش است در حالی که میزان حمل و نقل نفت هم بالا رفته است.

اوپک هم در ۲۰۲۱ در مرکز توجه قرار دارد. تولید نفت لیبی افزایش یافته و به ۱.۲ میلیون بشکه در روز رسیده است. گزارشات نشان می‌دهد اوپک بیشترین تولید را در نوامبر ۲۰۲۰ داشته ولی روسیه و عربستان احتمالاً بیش از پیش تولید خود را پایین می‌آورند. در این بین، کشورهای معاف از قرارداد اوپک پلاس در حال افزایش تولید خود هستند. لیبی، ونزوئلا و ایران ۶۰۰ هزار بشکه نفت در ماه گذشته به بازارها اضافه کردند. انتظار می‌رود این روند در ۲۰۲۱ ادامه داشته باشد.

چین و سلامت اقتصاد آن در ۲۰۲۱ هم در صدر خبرها خواهد بود. چین تقریباً به تنهایی بازارهای کالا را طی بحران کرونا نجات داد ولی روند واردات آن کند شده است. روابط بین آمریکا و چین یک عامل حیاتی برای عملکرد اقتصاد چین در ۲۰۲۱ خواهد بود.

تولید نفت شیل آمریکا عامل مهم دیگری برای  بازارهای نفت در ۲۰۲۱ است. دولت جدید بایدن رابطه چندان دوستانه‌ای با صنعت نفت و گاز ندارد. جدیدترین تصمیم عربستان برای تمدید کاهش تولید از آغاز ۲۰۲۱ خبر خوبی برای حفاران آمریکایی بود ولی صنعت شیل آمریکا هنوز هم در شرایط سختی قرار دارد چون مشکل همه‌گیری کرونا حل نشده و تقاضای نفت به‌سرعت افزایش نمی‌یابد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها